Redigera Logga ut
Tillbaka

SOF´s Online Seriespel!

 

 

Välkommen till Svenska Othelloförbundets Onlineseriespel!

Nu startar vi upp det efterlängtade onlineseriespelet i othello!
Det finns inget krav om att vara medlem i SOF utan seriespelet är öppet för alla, oavsett ålder och spelnivå! Däremot måste man vara medlem i www.othello.nu. Så registrera dig på denna site och fyll i dina kontaktuppgifter emailaddress och mobilnummer.

Läs informationen nedan. Vid frågor, kommentarer, klagomål, matchrapportering så kontakta seriespel@othello.nu. Niklas och Bengt kommer svara på era email så fort det går!

Anmälan till ny säsong:
Nya spelare
: Anmäll dig senast 10 dagar innan en ny säsong genom att anmäla dig på http://othello.nu/turneringar/turneringar?ID=230. Du måste ha konto på www.othello.nu för att kunna anmäla dig.

Aktiva spelare: Om du inte avanmäler dig senast 10 dagar innan ny säsong förutsätter vi att du spelar även nästa säsong.

Avanmälan: Avanmälan gör du också på http://othello.nu/turneringar/turneringar?ID=230. Naturligtvis kan du starta upp i seriespelet i kommande säsonger, men då börja om i lägsta serien.

SÄSONGERNA:
Säsong 2013:1 pågår mellan 2013-02-10 till 2013-04-10
Säsong 2013:2 pågår mellan 2013-04-15 till 2013-07-31
Säsong 2013:3 pågår mellan 2013-08-15 till 2013-10-15

Varje säsong spelas i dubbla möten, så du spelar både som vit och svart mot alla dina motståndare.

Du får poäng enligt följande:

Vinst Förlust 32-32 Ej spelad match
2 0 1 0
Vid lika poäng mellan två spelare används brickskillnad som särskiljare.


Tid för matcher: Ni kan välja på minimum 2*15 minuter till max 2 * 25 minuter.


Att spela din match
Det är ditt ansvar att dina matcher blir spelade!
Kolla din division, kontakta dina motspelare så fort som möjligt och bestäm tid och var ni ska spela.
Ni kan spela er match live om ni bor i samma stad/område. Eller välja att spela online.
Observera sista datum för matcher för din serie!
Se till att ni är överens om att matchen ni spelar räknas in i seriespelet.
Se till att kontakta din motståndare i god tid. Även om ni har ca 10 veckor på er att spela era matcher så går tiden fort ibland. Så var ute i god tid.

Stockholm och Göteborg: Ni kan om ni vill spela era matcher på Othelloträffarna som vi kommer anordna. I Stockholm går det även att mötas på Dragons Lair i Kungsholmen.

Föredrar Du att spela online hittar du några alternativ nedan. Det är fördel att spela på sajter där du kan kopiera matchsträngen (matchprotokollet). www.playok.com och www.minduko.com.
På våran länksida hittar du några spelsiter man kan spela på!

Kontakta din motspelare via email eller facebook. Det är ditt eget ansvar att kolla din email eller facebook mejl så att du inte missar en inbjudan eller förfrågan. Får du inte svar från din motståndare så skicka igen alternativt kolla på www.othello.nu om mobilnumret är där. DET ÄR VIKTIGT ATT ALLA HAR ETT KONTO PÅ WWW.OTHELLO.NU OCH UPPDATERAR EMAIL OCH MOBILNUMMER! Detta för att vi och dina motståndare ska få tag i dig lätt och smidigt!

Att rapportera resultat
När ni spelat eran match ska båda skicka in resultatet samt matchsträngen (matchprotokollet) till seriespel@othello.nu. Detta för att skapa en säkerhet i att rätt resultat rapporteras in. Matchsträngen ges för att vi ska kunna posta matcherna för alla att titta på och minimera eventuella misstankar om fusk.

Vad är en matchsträng?

Matchsträngen eller dragserien är en lista på dragen som spelades under matchen. Den skulle kunna börja som följande d3 c5 f6 f5 e6 osv med samtliga 60 dragen. Spelar man matchen på playok så sparas matchensträngen aoutomatisk, dock så sparas endast dragserien om man kör rankad match.
Det finns två sätt att kopiera din matchsträng:
1. Längst ner i spelrummet finns det en knapp som heter PNG. Klicka på den och, CTRL-C och klistra sedan in den i ett email och skicka iväg med namn och resultat.
2, Man kan hitta alla sin dragserier under länken statistics högst upp till höger på playok förstasida. Sedan för att komma åt matcherna får man gå in på länken games. Där kommer alla dina matcher vara listade och längs till höger på varje match finns en länk som heter txt, trycker ni på denna hittar ni dragserien som är enkel att kopiera.

Resultat och annat

Under respektive division kan du se hur ställningen är just nu samt även se de spelade matcherna. Vill du hellre se hela ställningen för samtliga spelare görs detta på resultatsidan.


Det är sex divisioner i säsong 1.
Division 1, 2 och 3 har 6 spelare i varje division. Det blir 10 matcher per säsong.
Division 4 & 5 har 4 spelare per division, det är då 6 matcher per säsong.

Regler för att klättra uppåt eller neråt i divisionerna:

Division 1 - 1 blir segrare för säsongen. Nummer 5 och 6 ner till Division 2.
Division 2 - 1 & 2 upp till Division 1, 5 & 6 till Division 3.
Division 3 - 1 & 2 upp till division 2, 5 & 6 till Division 4
Division 4 - 1 & 2 upp till division 3, 5 & 6 till Division 5
Division 5 - 1 & 2 upp till division 4, 5 & 6 till Division 6
Division 6 - 1 & 2 upp till division 5

Klicka på brickorna för att komma till respektive Division. Observera att det i det kan förekomma underdivitioner!